Ръководството на Левски възропта срещу тенденциозното съдийство в последния кръг от шампионата. В отворено писмо на ръководството на Левски, подписано от изпълнителния директор Красимир Иванов, "сините" твърдят, че битката за трофея в българското първенство явно се е изместила от терена в ръцете на Съдийската комисия на Футболния съюз. По тази причина ПФК Левски иска оставката на шефа на съдиите Петър Петров (на снимката) и въобще на цялата комисия.

Като факти ръководителят на Левски посочва последните двубои на конкурентите Лудогорец и ЦСКА-София, в които въпросните два отбора получиха сериозна подкрепа от реферите, за да спечелят двубоите си.

Лудогорец взе трите точки срещу гостуващия Септември благодарение на изключително спорна дузпа в последната минута от добавеното време, а "армейците" спечелиха в Русе, след като реферът не изгони капитана на ЦСКА Чорбаджийски за удар без топка и зачете гол с ръка на Каранга.

Пълният текст на писмото на Левски, адресирано до председателя на Съдийската комисия Петър Петров и президента на БФС Борислав Михайлов.

"Уважаеми г-н Петров,

Обръщам се към Вас от името на ПФК Левски, за да изразя огорчение и разочарование от съдийството в изминалия кръг на ППЛ. По-конкретно да изкажа възмущението си, че битката за титлата на българския шампионат явно се е изместила от футболния терен в ръцете на съдийската комисия на БФС.

Отсъдена несъществуваща дузпа в последните секунди подарява победата на Лудогорец. Гол с ръка, спестен червен картон и дузпа бележат успеха на цска-софия. Коренно различни решения в еднакви ситуации, но според отборите, които играят.

Това ли са новините, от които българският футбол се нуждае? Това ли са действията, с които се надяваме да привлечем хиляди по нашите стадиони? Може ли съдия Георги Кабаков след като беше наказан на четвъртфинала за Купата на България между Лудогорец и цска-софия, в първия си мач след наказание отново да е съдия в мач на цска-софия? Спомняте ли си, че съдията Георги Йорданов беше изваден от съдийството за правилно съдийско решение в идентична ситуация в мача Левски – Литекс през декември 2015 година?

Имат ли нужда младите български футболисти да виждат в редиците на отборите, претендиращи за титлата, футболисти, които демонстрират нагло поведение и вяра в това, че победа им е гарантирана? Как можем да позволим да оставим незабелязано поругаването на футболните правила и арогантно отношение към противниковите състезатели? Можем ли да похвалим тези, които бият и след това се крият, окрилени от обгърналото ги усещане за безнаказаност?

Не виждаме ли, че всеки подминат случай на проявено безпардонно насилие на терена води след себе си други по-шокиращи прояви? За съжаление, ние също констатираме, че съдийските действия на терените произтичат от съдийски назначения, които будят съмнение и подозрение. Моралът в съдийството е в сериозен упадък.

Избягването на налагане на сериозни наказания подхранва плевелите, които задушават нашия футбол. Време е БФС да даде пример и да застане на страната на справедливия футбол, да осигури феърплей и да покаже, че футболните спорове се решават единствено на терена. Не на паркинги, на срещи на четири очи или в тъмни канцеларии. Защото бездействието в тази насока лепва мръсно петно върху българския футбол и поражда омерзение към играта, която всички обичат.

От името на нашия клуб настоятелно изискваме незабавни, твърди и ясни промени в българското футболно съдийство. Ние сме готови да протегнем ръка на всички, които са готови да застанат зад тази кауза в името на развитието на любимата игра. Време е БФС да покаже, че разбира, че щом наказва с глоби клубовете, когато техните привърженици ругаят по адрес на футболната централа, трябва да покаже също, че е готов да изреже до край тумора в българското съдийство. Време е за незабавна оставка на цялата съдийска комисия и вашата като неин председател.

С уважение:

Красимир Иванов

Изпълнителен деректор на ПФК Левски".