Жените в семейството - онези, които чертаят лабиринтите на добротата, грижовността, хармонията, артистичността - ще покаже фотоизложбата „Мила моя“, която се открива тази вечер в 18.30 ч в зала „Русе“ на Историческия музей. Серия от женски портрети на дамите от 16 семейства представят образи на четири поколения - от баби до правнучки. Портретите са направени от русенския фотограф Явор Седянков по идея на актрисата Евгения Явашева.
Сега идеята е допълнена и обогатена, казва Явашева. Всъщност, изложбата сега се показва за втори път /първото й представяне пред публика е било за кратко преди две години в Доходното здание/. Но сега експозицията ще срещне семействата-модели, за да се установи какво са променили у тях изтеклите две години. И заедно с това тя е и премиерно събитие за учреденото буквално преди дни ново русенско неправителствено сдружение. То носи енигматичното име „Блок 14“ и включва актрисата от драматичния театър Евгения Явашева, солистката на Русенската опера мецосопраното Андреана Николаева и брата на двете русенки - Асен, който е богослов по образование, музикант по призвание и още какво ли не.
Сдружението за изкуство и култура възнамерява да създава интересни, интригуващи, стойностни и вълнуващи събития от различни жанрове и области. Но е и отворено за идеи, споделяния, предложения и артистични щуротии.