Само една фирма е подала оферта за участие в обществената поръчка за изграждане на панорамна площадка в местността Левента, стана ясно след публичното отваряне на предложенията. Това е „Русенска строителна компания“, сред чиито собственици и управители е бившият зам. областен управител и за кратко депутат от ГЕРБ Петър Даскалов.
Идеята на общината е да превърне мястото в кът за отдих и разходки и така да се подпомогне туристическият потенциал на Русе. Предвижда се изграждането на три нови пилона с височина от 18 метра, като на тях ще се поставят големи знамена на Русе, България и Европейския съюз. Средният пилон ще бъде на една линия с Телевизионната кула и оста на започващата от централния градски площад улица „Борисова“. Районът около пилоните ще бъде ефектно осветен, прожектори ще подчертават нощем и знамената.
Зоната ще бъде облагородена, ще се ремонтира и  възстанови съществуващата настилка. На подходящи места пък ще се поставят два стационарни бинокъла за наблюдение, които ще се ползват срещу заплащане. За реализирането на тези идеи в общинския бюджет са предвидени 195 000 лева.