Тя сама публикува поредица от снимки със звездите на бляскавото събитие, уточнявайки във всяка една публикация, че е там „в лично качество”

Наред със световноизвестни звезди като Салма Хайек, Гал Гадо, Майкъл Дъглас и редица други, на най-бляскавото събитие в Холивуд присъства и… българският Министър на туризма Николина Ангелкова.

Тя сама публикува поредица от снимки със звездите на бляскавото събитие, уточнявайки във всяка една публикация, че е там „в лично качество”.

„За мен е голяма чест да съм тук на юбилейната 90-та церемония по връчване на Оскарите. Това бе най-забележителното събитие за целия филмов свят. Ще продължим да промотираме България чрез силата и влиянието на киноиндустрията, киното има милиони фенове и много ни помага. Вярвам, че това ще доведе до успех. Изключително много благодаря на всички мои приятели-актьори, които лично ме поканиха”, написа Ангелкова в страницата си във „Фейсбук”.

Присъствието ѝ на Оскарите предизвика полярни коментари в социалните мрежи.

От една страна някои хора се зарадваха, че тя е там и е успяла да се докосне до холивудския блясък, а от други попитаха дали е заминала на държавни разноски.

На много места Ангелкова лично е отговорила, че тя е там на лични разноски, а не в качеството си на министър. Това пък повдига въпроса как по-точно рекламираме страната си на Оскарите?

Появиха се коментари и във връзка със застрояването на Пирин.

„Успяхте ли да поговорите с Леонардо ди Каприо за Пирин, който правителството, което представлявате, планира да унищожи?”, попита Добромир Добрев под една от публикациите на Ангелкова.

„Мартин Макдона можеше да рекламира Слънчев бряг на три билборда, а Гийермо дел Торо – да мистифицира лековитата форма на водата в Павел баня. Пиарите не Ви ли брифнаха по тази опорка”, попита друг потребител под снимките.