Президентът на ФК „Дунав“ д-р Симеон Симеонов и шефът на Областния футболен съвет Димитър Димитров-Кулеманс лично се включиха вчера в почистването на Градския стадион. В акцията бяха задействани и два трактора, които по-скоро май ще сторят по-голяма беля на игрището с греблата си, отколкото да го приведат в добро състояние за мача срещу ЦСКА в понеделник, 5 март, от 15 часа.
„Призовавам русенци да се включат днес и утре в чистенето на терена. Един фитнес ще им се отрази добре. Казвам го най-сериозно. 100 души да се съберем и ще свършим работата за нула време. Иначе има голям риск теренът да остане в лошо състояние. Тогава не ми се мисли дали делегатът ще пусне мача. Ако го спре, това ще означава служебна загуба за „Дунав“, защото двубоят вече беше отложен веднъж“, каза Димитров пред „Утро“.
В подготовка за мача футболистите на русенския отбор тренираха основно на закрито и маломерно игрище. Вчера следобед старши треньорът Малин Орачев изведе хората си за занимание на изкуствения терен до залата в „Здравец“.
„Мач като мач! Трябва да го играем при каквито и да е било условия. Надявам се, че спортното щастие ще бъде и на наша страна. Колкото и неприятно да е времето, ще се надяваме да получим подкрепата на публиката. Без нея нищо няма смисъл“, каза пред „Утро“ изпълнителният директор на ФК „Дунав“ Ивайло Петков. 
Другите мачове от кръг 23: днес - „Етър“-Черно море“ /12.30 часа/, „Левски“-“Берое“ /15 часа/, „Лудогорец“-“Септември“ /17.30/, утре - „Локомотив“ /Пд/-“Ботев“ /Пд/ /15/, „Витоша“-“Славия“ /17.30/, 5 март-“Верея“-“Пирин“ /17.30/.