С нова постановка на „Царицата на чардаша“ започна оперният март снощи. В ролята на Силва публиката видя сопраното Мария Цветкова, а в ролята на Едвин на сцената излезе най-новото назначение в Русенската опера - тенорът Иван Пенчев. Диригент бе Владимир Бошнаков. 
На 6 март от 19 часа в Канев център започва концертът „Фондацията в операта“ - Кирил Маричков, Иван Лечев, Дони, Славчо Николов, Венко Поромански заедно с Русенска филхармония, отново под палката на Владимир Бошнаков. Публиката ще чуе любими хитове на „Щурците“, „ФСБ“, Дони и Момчил, „Б.Т.Р.“ и други.
40-годишния юбилей на сценичните си изяви ще отбележи в Русе на 9 март тенорът Калуди Калудов с ролята си на Каварадоси в „Тоска“ на Пучини. Самата Флория Тоска ще бъде съпругата на Калуди Калудов - Анна Дитри.
На 28 март почитателите на балета ще видят спектакъла „Годишни времена“ по музиката на Антонио Вивалди и с хореографията на румънеца Павел Ротару. 
С 4 изяви операта се включва и в афиша на международния фестивал „Мартенски музикални дни“. На 19 март ще бъде премиерата на операта „Макбет“ на Верди. Спектакълът ще отбележи юбилейни дати за две знакови имена на Русенска опера: 75-ата годишнина на Мария Венциславова и 90 години от рождението на Анастас Анастасов. На 23 март оркестърът и хорът на операта ще изпълнят Брамсова програма със солист Оливие Казал. На 26-и следва втори концерт с диригент Саша Мякила и солист Йоръм Сон. На 1 април филхармониците ще се включат в мюзикъла на Александър Владигеров „Веселите градски музиканти“ с участието на Рашко Младенов, Борислав Веженов, Денко Проданов и Прея.