Люпилнята на измамници Ветово се отличи с още двама телефонни артисти, които с убедителна игра успели да измъкнат над 26 000 лева от 68-годишна жена от Ловеч.
Случаят е от 23 август миналата година, когато домашният телефон на жертвата позвънил и мъжки глас започнал да я обработва, че трябва да помогне на МВР за залавянето на телефонни измамници, които са я набелязали за жертва. „Криминалистът“ успял да измъкне от жената не само точния й адрес, а и мобилния й телефон и докато още говорел с нея, дал номера на съучастника си, който веднага я набрал и започнал да я лъже с преднамерена нескопосаност.
Координираната атака не само успяла, а и далеч надхвърлила очакванията на престъпниците. Доверчивата жена хвърлила от терасата плик с 6300 лева и 2 грама златни накити, отделно изтеглила от банка 20 000 лева и пътувала до Плевен, за да ги остави до тролейбусна спирка в града. През цялото време оплетената в лъжи жена била контролирана и направлявана по мобилния телефон. Истината излязла много по-късно, когато измамената разбрала, че е майсторски обрана и е хвърлила огромна сума на вятъра.
След жалбата й в МВР разследващи от Ловеч и Плевен разнищили случая до най-дребните детайли и стигнали до авторите на схемата - двама жители на Ветово на 18 и 29 г, които вече са признали всичко и са върнали 23 000 лева на жертвата. Предстои да й възстановят и останалата част от сумата, което значи, че престъпниците ще сключат споразумение с прокуратурата, за да получат възможно най-ниското наказание.