БФС изненада с поредното си странно решение. То бе мотивирано с желание за „спазване на феърплея“.
След като отложи заради снега мача на 26 февруари в Русе между „Дунав“ и ЦСКА, централата го пренасрочи за идния понеделник, 5 март, от 15 часа. Първоначално се смяташе, че след отмяната на кръга дунавци ще гостуват първо на „Пирин“ и Благоевград. Двубоят на стадион „Христо Ботев“ обаче бе нареден за 8 март от 15 часа. В подготовка за тази среща управата на русенския клуб се подсигури и с тридневен лагер в Сандански, където отборът трябваше да тренира до мача с „орлетата“.
„Резервирахме хотел, направихме програма за подготовка, но ето какво се случи“, коментира пред „Утро“ изпълнителният директор на ФК „Дунав“ Ивайло Петков.
Лошото според него е в прогнозата за нови снеговалежи в края на седмицата.
„Мачът с ЦСКА все някога трябваше да го играем. „Червените“ стъпиха накриво с равенството срещу „Черно море“ и със сигурност ще са доста агресивни. Ние обаче не се чувстваме като обречени“, заяви Петков.
Всички футболисти били здрави след победния мач срещу „Верея“. Изпълнителният шеф каза, че „Дунав“ надиграл съперника си по категоричен начин.
Петков допълни, че е оптимист за представянето на отбора.
„Има поне 3 мача, в които можем да вземем по 3 точки. Можем да измъкнем нещо и от други двубои. Важното в крайна сметка ще е каква ще е позицията ни преди плейофите“, подчерта той.