Теренът на Градския стадион е в ужасно състояние, видя вчера „Утро“. Това не би било новина, ако днес от 13 часа нямаше да се играе мачът между „Дунав“ и „Верея“ /Стара Загора/. Предвид „добре свършената работа“ при основния ремонт през миналата година игрището ще се превърне за броени минути в огромно блато, но което просто няма как да се практикува играта футбол.
Няколко работници от „Спортни имоти“ почистваха вчера терена от падналия сняг. Състоянието на игрището по тъчовете долу-горе изглеждаше прилично, но в централната му част и пред една от вратите зееха огромни локви. Ясно е, че още при загрявката големи части от терена ще се превърнат в картофена нива.
Какво може да се случи при това положение? С този въпрос се обърнахме към председателя на Областния футболен съвет Димитър Димитров-Кулеманс.
„По наредба дежурният делегат, главният съдия и по един представител от двата клуба инспектират терена преди началото на техническата конференция, която се прави час преди мача. Ако делегатът прецени, че игрището не става за игра, двубоят се пренасочва за другия ден по същото време. Ако обаче мачът все пак стартира и в течение на времето главният съдия види, че теренът вече е толкова лош, че не позволява да се играе футбол, сам взема решение да спре срещата. По правилник тя се насрочва за другия ден с начало от минутата на нейното спиране. При този вариант право на участие нямат само играчите, получили червени картони до прекратяването на мача. Използвам повода да „поздравя“ русенци с „прекрасния подарък“, направен за тях с ремонта на стадиона от фирма „Тарктур“. Иначе служителите на „Спортни имоти“ правят всичко пряко силите си. Не ги виждам обаче какви чудеса ще могат да сторят до вторник /27 февруари/, когато „Дунав“ ще домакинства и на ЦСКА. Тогава теренът със сигурност ще е адско тресавище. Не ми се мисли колко ще се червим“, каза Димитров.
И така топката днес е в дежурния делегат Иван Тодоров, баща на известния в близкото минало национал Светослав Тодоров.