Как разследваният за побой общински съветник Недялко Христов ще проверява детската градина, след като няма такива правомощия? Това попита кметът на Ветово Георги Георгиев по повод разигралия се в четвъртък екшън в Кривня. Тогава около 13.30 на площада в селото се разгорял скандал между Христов и служителката в градината Татяна Иларионова, а когато 23-годишният й син Владимир се намесил да я защити, получил удар в лицето, оплака се потърпевшият.
Служители на РУ-Ветово са започнали проверка, сигналът е докладван в прокуратурата и е образувана преписка с оглед изясняване на деянието, съобщи вчера областната дирекция на МВР.
В коментар на действията на избрания с бюлетината на ГЕРБ Христов от централата на партията обясниха, че той е отишъл да направи проверка в село Кривня по сигнали на граждани, че в общинската детска градина има записани несъществуващи деца.
„Лицето Недялко Христов няма каквито и да е контролни функции. Правомощията му много ясно са записани в ЗМСМА. Татяна Иларионова е на пряко подчинение на директорката си. Недялко Христов е член на комисия към общинския съвет, която да се занимава с казуса в детската градина Кривня, но комисията е със спомагателни функции, тя няма никакви правомощия да осъществява пряк контрол или разследващи действия върху когото и да е било. Как Христов ще проверява детската градина, при условие че от една седмица тя е временно затворена със заповед на директорката. Ако има някакви съмнения относно изнасянето на документи, е редно да се сигнализират органите на реда, а не да превишава правомощията си, като прави преследване с автомобила си в стил „Дивия Запад“. За нас с отговора на ГЕРБ се цели отклоняване на вниманието от проблема и опит за оправдаване на действията на Недялко Христов“, се казва в писмена позиция на кмета на Ветово Георги Георгиев.