Фиш за 6.75 лева със система №1 - седем числа при пълно комбиниране в играта „6 от 49“ на Българския спортен тоталозятор направи един късметлия приказно богат и възкреси славата на Русе като град на тотомилионерите. Щастливият залог, донесъл 4 458 172 лева, е направен в един от най-оборотните пунктове в града - този на „Доростол“№1, който заради стратегическото си положение привлича много играчи. Числата за милиони са 10, 18, 20, 21, 33 и 44.  Кой се е събудил като милионер вчера ще разберем съвсем скоро заради новия регламент на тотализатора да показва печелившите като задължително условие за получаване на наградата. Дотогава обаче ще продължи гадаенето кой е 94-ият човек в България, който може без никакво затруднение или притеснение да говори за първия си милион, защото го е спечелил от тотото.
Имам редовни клиенти, но има и много, които играят по веднъж и повече не ги виждам, предвид местоположението на тотопункта и близостта до спирка и болница. Нямам представа и никакви подозрения кой може да е печелившият, който удари джакпота. Може и той още да не знае и да не си е проверил фиша. Това разказа Веска Димитрова, която е в пункта на автобусната спирка на Механото от лятото, а в тотото работи от 33 години и вероятно е една от най-дългогодишните служителки.
Радвам се и съм щастлива, че при мен падна джакпотът, сподели още Веска Димитрова. 
За тотопункта на Механото се носи слава, че е един от късметлийските в града и няколко пъти там са се падали големи печалби. 
Любопитно е, че след като падна джакпотът, интересът се засили и има хора, които пробват късмета си. Не липсват и суеверни хора, които се стичат точно тук, каза още Веска Димитрова. 
Жената не крие, че също си пробва късмета, а най-голямата й печалба е отпреди няколко години и е за 12 000 лева.
Наистина ли тук е пуснат печелившият фиш, учудено попита Мирослава, която е една от редовните клиентки на тотопункта на спирката на Механото и вчера отново чакаше ред да пусне фиш. Тя самата е бивша служителка на тотото и разказа, че цялото й семейство редовно играе.
Баща ми играе от 1963 година, а днес ще пусна и числата на майка ми. Тази сутрин една съседка дори ме попита дали милионите не са на татко ми. Пробваме различни числа, комбинации, талончета и чакаме милионите, сподели с усмивка Мирослава. 
А в тотопункта на големите печалби ще очакват късметлията да се появи - може би с букет, шампанско и кутия хубави бонбони, както често се заричат редовните играчи, докато преследват бленуваната голяма печалба.
Преди години Русе имаше име на най-късметлийския град в България. Тук пада първият милион от тотото. През май 1991 година преследвачи на джакпота от всички краища на България въздъхват завистливо, когато 34-годишният тогава инженер от завод ЗИТА Тодор Бонев грейва по вестниците като първия легален български милионер. Всъщност заради инфлацията изглеждащата като баснословно богатство сума се равнява на около 55 000 долара, с които днес може да се купи само един добър апартамент в центъра, но тогава парите наистина са много. За съжаление след неуспешни бизнес начинания Тодор Бонев фалира, а години по-късно горчиво съветва всички печеливши никога да не се захващат с нещо, които не разбират.
Има обаче и други примери.
Сред русенските тотомилионери е Иван Добрев, който две години по-късно прибира 8 434 000 лева /над 310 000 долара/ в играта „6 от 49“, но инвестира парите умело и далновидно и днес се радва на добро състояние, чията перла е луксозният хотел „Ана палас“.
На 6 октомври 1995 година анонимен русенец удря 13 973 665 лева /около 370 000 долара/. 
Най-много големи печалби падат пред 1998 година и точно те носят славата на Русе като Елдорадо край Дунав. Тогава първо неизвестен щастливец уцелва 81 372 100 лева /малко над 40 000 долара/ от „6 от 42“, други  45 000 000 лева от същата игра закръглят банковата сметка на още един анонимен русенец, а трети прибра по-скромните 20 742 260 лева от „6 от 49“. Сумите изглеждат много внушителни, но трябва да се има предвид, че се отнасят за времето преди деноминацията, която отряза три нули от преживелия хиперинфлация български лев.