Приказната българска бродерия, пъстрите шевици, кодирали в себе си безчет символи, плетива на една кука и още много старинни и характерни за българката умения ще съживява образователният център „Диалог“. На 3 март там започва курс „Женски занаяти“ - той ще събира русенки, които имат усет за хармонията и неповторимия колорит на изконни умения, създаващи стил, уют, красота. 
Заниманията ще се провеждат всяка събота от 16.30 часа в нашия център на кея, в сградата, където е и просветният инспекторат, поясни ръководителката на „Диалог“ Цветелина Цветанова. Много ни се иска не само да върнем съвременните жени и момичета към вечните красоти, които е създавала българката, но и да отделим по два часа през седмицата „лично време“ - за споделяне на идеи, за разговори, за създаване на хубости, каза Цветанова. Ще ми се това да бъде нашето „малко бягство“ към истинските неща, добави тя.  
За да води курса, е поканена майсторката на уникални бижута, плетени на една кука, Елисавета Йорданова, чиито творби притежават ценителки от различни краища на земното кълбо. Записването за заниманията все още е отворено.