„Очаквам голяма битка на много тежък терен срещу отбор, който разполага с добри и опитни футболисти“, каза на пресконференция вчера старши треньорът на „Дунав“.
Утре русенският тим ще домакинства на „Верея“ /Стара Загора/ в мач от първенството на Първа лига. Двубоят ще започне в 13 часа.
Според Орачев, който отбор успее да се приспособи по-бързо на игрището, ще заслужи победата. Той подчерта, че няма болни и контузени играчи и очаква от футболистите си пълна мобилизация и себераздаване..
Старши треньорът се върна и към победния мач срещу отбора на „Витоша“ /Бистрица/ /2:1/.
Чисто игрово може би не стояхме толкова добре, колкото в контролите, но пък всички се бориха от първата до последната минута. Тези точки бяха жизненоважни и ние ги спечелихме. Освен това „Витоша“ е тим, който изненада преди някои отбори. Какво ще ни топли, ако играем добре, но не събираме актив! Ние се нуждаем от резултати, това е истината“, каза Орачев.
Първите му впечатления от новите футболисти били добри. В бъдеще обаче очаквал повече от тях. 
Старши наставникът смята, че „Дунав“ трябва да се концентрира върху себе си и да не гледа толкова другите отбори след шестото място в класирането.
„Аз съм оптимист за оставането на нашия тим в Първа лига. Това е главната ни кауза. Когато всеки даде максималното от себе си, ще постигнем тази цел“, завърши Малин Орачев.
До мача, предвид лошите атмосферни условия, щяло да се преценява къде ще са тренировките на отбора.