Лечителят Пламен Кьосев, който е роден в село Мечка, но от десетилетия живее и работи в руската столица, наскоро обяви една нова своя идея. Известен на много русенци като хомеопат и специалист, прилагащ специфична техника за диагностициране, заимствана от руските космически служби, в последните няколко години Кьосев се е посветил на нов авангарден метод за лечение на сериозни заболявания, сред които и рак. 
Методът се базира на така наречените бифилярни дискове или спирали, с помощта на които се упражнява вълново въздействие на микроравнище върху клетката, обяснява Кьосев. 
Уредът, който той и неговият екип в Москва са разработили, работи с микровълни
които разрушават компенсиращите връзки, образували се в междуклетъчното пространство. Методиката се базира на засекретени руски разработки в сферата на биологията и агрономията, които са плод на повече от 40-годишни изследвания и солиден труд на многобройни специалисти, казва московчанинът от Русенско. Самият той е стигнал до информация за тези изследвания благодарение на непрестанните си търсения как да усъвършенства работата в кабинета си в руската столица, където идват стотици пациенти с различни оплаквания и страдания. Както и много други неща в Русия, а и в бившия социалистически лагер като цяло, разработвани последователно в годините на социализма, с промяната на устройството на държавите често пъти са зарязвани, изоставяни, забравяни - така е и с въпросните изследвания за микровълновото въздействие върху клетките, продължава Кьосев. Той обаче не само проявил интерес, но когато 
след доста продължителен период успял „да разговори“ специалисти
които са били съпричастни към тези разработки, веднага установил, че методиката би могла да намери приложение в преборването на ред ширещи се днес заболявания. Така постепенно събира екип от капацитети, които извеждат метода до производството на уреда, който се нарича Бикректор. С негова помощ Пламен Кьосев твърди, че за около половин година се лекува рак четвърта степен, а за два месеца се лекуват и други по-леки заболявания в домашни условия, като проблеми с простатата или мигрена. Резултатите, които получавам вече в продължение на няколко години, са недвусмислени, категоричен е русенецът. 
„Нашият живот е изложен на непрекъснати пулсации и излъчвания, произтичащи от електрически уреди. Те оказват 
разрушителен ефект на молекулярно ниво
В резултат на насищане, причинено от високоенергийни молекули, в организма на клетъчно ниво се образуват т.нар. големи клъстери. Когато клъстерите се съединяват в пръстен на молекулярно ниво в човешкото тяло, тогава лечението с лекарства става трудно, дори невъзможно, поради изключително високото ниво на устойчивост. Точно такива образувания в тялото водят до появата на онкологично заболяване или различни новообразувания, или до блокиране на някоя функция в организма“, разказва Пламен Кьосев. 
Според него неговата лечебна спирала прилага възможно най-стандартизиран метод: създаването на зони с намалена плътност на средата с помощта на електростатичен имплозивен резонанс. Същността на работата в действителност се основава на базата на гравитацията, казва той. Радиусът на действие на устройството е малък, около 20-50 см, а мощността на спиралата е с честота на изходното напрежение на 12-24 волта. Така направената проста конфигурация на устройството може да повлияе с корекционни цели на всички проблемни зони на живите организми, убеден е Кьосев, като допълва, че електростатиката въздейства на болните обемно паталогични пръстеновидни електрохимични структури и способства за тяхното разединяване или разрушаване. С други думи, заедно с генератора на синуса намотката представлява 
устройство за унищожаване на патологични електрически потенциали 
в междуклетьчното пространство (мезенхима) и възстановяване на правилния метаболизъм и клетъчното деление, което води до самоизлечение от редица проблеми, заключава Кьосев. 
Той възнамерява през месец май да проведе цикъл лекции в Русе по теми, свързани най-вече с тази негова методика, която по думите му вече от няколко години се радва на успешни резултати. Разбира се, няма да бъдат подминати и теми от сферата на хомеопатията, с която русенецът първоначално си завоюва огромен авторитет в Русия. Той е автор и на обемист сборник-справочник за билките, който засега е издаден само на руски език и представлява едно от най-пълните енциклопедични издания в областта на лековитите растения. 
В момента се уточняват подробности по лекционния цикъл на Пламен Кьосев, точните дати и мястото, където той ще се срещне с русенци.