Жена на 64 години, която би трябвало да е достатъчно информирана, за да не се хваща на въдицата за поне десет години по-възрастни от нея, стана поредната жертва на телефонна измама.
В сряда на домашния телефон на жената позвънил непознат, който започнал театъра с полицейската акция за залавяне на измамници и придумал жертвата да даде каквито пари и ценности има, за да идат бандитите където им е мястото. Докато развивал постановката, „комисарят“ успял да вземе и адреса, и номера на мобилния й телефон. Докато разговорът вървял, джиесемът звъннал и се включил вторият „въртач“, който се представил за лекар и подкарал своя репертоар - че бил лекар и трябвало да оперира спешно нейн близък, но трябвали доста пари.
Това окончателно убедило мишената, че трябва да помогне на властта и започнала последната фаза на измамата. „Криминалистът“ я инструктирал да сложи парите в чанта и да я остави до трафопост около дома си, а след това й посочил адрес, на който ще я чакат полицаи. Жената съвестно изпълнила всичко, но след като на уреченото място нито я чакали полицаи, нито някой се свързал с нея, най-сетне разбрала, че е поредната излъгана и обрана от организираната телефонна престъпност.У