Общински съветник от Ветово е ударил 22-годишен младеж по време на спор в село Кривня. Инцидентът, в който е участвал Недялко Христов от ГЕРБ, е станал вчера по обед на площада в селото. Според присъствалите на скандала съветникът е лъхал на алкохол.
Всичко се разиграва около 13.30 часа вчера, малко след като служителката детската градина в Кривня Татяна Иларионова отива да вземе документация от детското заведение. Жената е в болничен, но го прави по молба на директорката, тъй като има проверка и трябва да занесе папките във Ветово. В центъра на селото колата й е засечена от автомобила на общинския съветник Недялко Христов. По разказа на Иларионова той излязъл навън и започнал да я обижда, наричайки я престъпничка и заплашвайки я със саморазправа.    
Синът на жената - 22-годишният Владимир, който присъства на скандала заедно със свой приятел, се намесва в опит да успокои Христов и да защити майка си. Вместо това получава удар в лицето, който ясно е документиран на две от охранителните камери на площада. Пострадалите викат полиция, а съветникът веднага си тръгва.
Пострадалият е разпитан от полицията, както и самият Христов, който обаче отказал да даде проба за алкохол. 
От централата на ГЕРБ обясниха, че общинският съветник е отишъл да направи проверка в село Кривня  по сигнали на граждани, че в общинската детска градина има записани несъществуващи деца. На място е видял Иларионова да изнася папки с документация. Той се е легитимирал, но е възникнал спор с младежа и майката е извикала полиция. 
Татяна Иларионова обяснява, че агресивното поведение на съветника е започнало още през лятото, но тя няма обяснение какво го е провокирало. 
Според зам.-кмета на община Ветово Ивайло Кадишев това не е изолиран случай.
„Преди няколко сесии един негов колега от неговата група от ГЕРБ си позволи да ме заплаши с Недялко Христов. Буквално мога да цитирам, каза ми - внимавай, недей да знаеш много, защото Недялко ще те очатка. Това е протоколирано в протокол, мога да ви го покажа“, заяви Кадишев. У