Спортният арбитражен съд в Лозана отне бронзовия медал от Зимната олимпиада на руските състезатели по кърлинг Александър Крушелницки и Анастасия Бризгалова, и го даде на завършилите на четвърто място в надпреварата по двойки в ПьонгЧанг - Норвегия.

Крушелницки даде положителна допинг проба за забраненото вещество мелдоний и въпреки че твърдеше, че никога не е приемал забранени стимуланти, призна нарушението на антидопинговите правила пред съда. Днес Крушелницки сподели, че е "глупаво" да отрича провинението, но от съда подчертаха, че той си запазва правото да се бори за намаляване или отмяна на наказанието след края на Олимийските игри. След това решение на съда бронзовият медал отива при норвежците Кирстин Скаслиен и Магнус Недреготен, който загубиха от руснаците в спора за трето място.

Междувременно, най-вероятно утре Международния олимпийски комитет ще реши дали да позволи на руските атлети в ПьонгЧанг да развяват флагове на родината си, като случаят в Крушелницки може да наклони везните в посока отрицателен отговор.