Футболистът на „Дунав“ Васил Шопов намери място за трети път в отбора на кръга сред играчите в Първа лига. Седмичната класация се прави от сайта „Спортал“.  
„С този мач /срещу „Витоша“/ халфът показа, че е най-добрият играч в Русе. Полузащитникът избухна в Бистрица, вкарвайки две красиви попадения в мрежата на новака в елита. С тези три точки „драконите“ вече имат 18 от началото на сезона“, пише „Спортал“.
Въпреки че не му отрежда място сред идеалните 11, сайтът отличава с хубави думи и вратаря на „Дунав“ Мартин Луков. 
Топотборът на кръг 21: Илко Пиргов /“Локомотив“/, Станислав Манолев /ЦСКА/, Николай Бодуров /ЦСКА/, Холмар Ейолфсон /“Левски“/, Димитър Велковски /“Локомотив“/, Мартин Райнов /“Берое“/, Педро Еуженио /“Берое“/, Клаудиу Кешерю /“Лудогорец“/, Мартин Тошев /“Септември“/, Фернандо Каранга /ЦСКА/.
Междувременно електронни издания написаха вчера, че ръководствното на „Дунав“ излязло с подобрена оферта пред Шопов, като по този начин цели да го задържи в отбора. Както е известно, договорът му изтича през юни, след което той ще стане свободен агент. Отколешен интерес към него има от „Ботев“ /Пловдив/.
„Аз не знам някой да е говорил с Васко за по-добри условия и да е излязъл пред него с подобно предложение“, каза пред „Утро“ потърсеният за коментар изпълнителен директор на ФК „Дунав“ Ивайло Петков.
Той каза и няколко думи за мача срещу „Витоша“ /Бистрица/.
„Спечелихме много важни три точки. Направихме го с необяснимо за мене колеблива игра. Тази игра нямаше нищо общо с показаното на контролите в Турция и у нас. От 8 проверки отборът се представи силно в поне 6. Аз съм склонен да разбера момчетата - напрежение, лош, терен, липса на точки... Трябва да си повярват повече и да играят по-освободено. Тогава всичко ще е наред“, заяви Петков.