„Чудесно е да се върнеш от при мъртвите”, написа Силвестър Сталоун в своя инстаграм профил в отговор на разразилата се в социалните мрежи краткотрайна истерия около неговата предполагаема смърт.

71-годишният Слай, известен най-вече с превъплъщенията си в Роки и Рамбо, призова феновете си да не обръщат внимание на „глупостите”, които се разпространяват по негов адрес, и показа, че е в добро здраве и още по-добро настроение.

Актьорът публикува кратко видео, в което се шегува с двете си дъщери – 21-годишната София и 19-годишната Систин, и се заканва, че „ще ги научи”.

Locking my daughters outside during a slight hail storm… It’s so great to be back from the Dead!!! @sistinestallone @sophiastallone

Публикация, споделена от Sly Stallone (@officialslystallone) на

Вчера един пост от „Фейсбук” обиколи стените на мнозина потребители на социалната мрежа, а след това информацията се появи в немалко сайтове. Въпросният пост твърдеше, че Слай е умрял и показваше актьора в доста болнаво състояние и оплешивял – характерен ефект при терапия на рак, например.

В случая по-вероятно е това да е сцена от филм, в който Сталоун се е снимал.

Бързият ефект от този пост обаче е доста показателен за влиянието на социалните медии в ежедневието ни и лекотата, с която те могат да се използват за разпространяване на фалшиви новини.

Всъщност вестта за смъртта на Сталоун изобщо не се появява в публичното пространство за първи път.

Подобни съобщения имаше и през 2016 г., когато се твърдеше, че актьорът е починал в дома си в Лос Анджелис. Източникът на това съобщение бързо беше идентифициран като сайт, известен с подобен род „шеги”.