Катаджията казва: „Ти си предпоставка за ПТП“. Виновен за ПТП-то съм аз, защото съм карал с несъобразена скорост и поради несъобразената скорост са ме ударили отзад, възмущава се потърпевшият

Глоба за шофиране с несъобразено ниска скорост – куриозната санкция е наложена на водач, чиито автомобил е ударен от полицейска патрулка – отзад.

Събота привечер. Иван Георгиев и приятелите му се прибират от ски на Витоша. Намалява, за да вземе завой, когато отзад го връхлита патрулка на столичната общинска полиция.

Казва, че е карал с не повече от 25 – 30 километра в час.

„Още преди това следях патрулката, че се движеше зад мен. На 10 метра, приблизително – казва Иван. – Нямаше необходимата дистанция за спиране и ме удари отзад“.

Истински късмет е, че патрулката не е паднала в дерето. А на униформения шофьор му прилошало, продължава разказа си Иван.

„На момчето, което караше, наистина му стана лошо. От адреналина. И започна да кашля и да повръща“, разказва той.

Час по-късно пристигат пътните полицаи, които пишат акт на... Иван.

„И катаджията казва: „Ти си предпоставка за ПТП“. Виновен за ПТП-то съм аз, защото съм карал с несъобразена скорост и поради несъобразената скорост са ме ударили отзад“, възмущава се Иван.

Той недоумява защо полицаите не са се съгласили да подпишат двустранен протоколза катастрофата.

От МВР отказаха коментар за случая и припомниха, че санкционираният водач може да обжалва акта си в законово установения срок.