„Дунав“ стартира в пролетния дял в първенството на Първа лига с изключително ценна победа от 2:1 като гост на „Витоша“ /Бистрица/. Отборът остана на предпоследно място, но вече има 18 точки, само с една по-малко от „Етър“ и „Пирин“. Десетият в класирането обаче - „Септември“, е с 24. „Светлосините“ могат да направят още една решителна крачка към оцеляване в Лигата, тъй като в следващия кръг ще се срещнат с преодолим съперник, какъвто е „Верея“. Старозагорци ще гостуват в Русе на 24 февруари. Двубоят ще се играе на Градския стадион от 13 часа. 
Мачът  срещу „Витоша“ премина на изключително тежък и подгизнал от снега терен в луксозното столично предградие Бистрица. Локвите бяха толкова много, че номерата по фланелките на част от футболистите не се виждаха от полепналата по гърбовете им кал. Като цяло нямаше как да се играе сносен футбол,  а всичко бе сериозна битка за всяка педя земя.
„Дунав“ започна колебливо и трудно задържаше топката. Домакините пък създадоха впечатление в първите минути, че са по-активни, но не затрудниха завърналия се на вратата в официална среща след контузията си през април миналата година Мартин Луков.
Русенци поведоха с гол на Васил Шопов. Той центрира фалцово от фаул, топката описа парабола, никой не успя да стигне до нея и вратарят на „Витоша“ Иванов само я изгледа как се плъзга коварно в долния ляв ъгъл.
Последваха две много добри положения. При първия случай изстреляната от Петър Патев топка се отби в ръцете на защитник, но съдията Волен Чинков реши, че няма как да даде дузпа за гостите. После Мартин Ковачев засече центриране отляво, ала ударът му с глава прати топката край вратата.
„Витоша“ изравни с нелепо попадение минута преди края на първото полувреме. Преслав Петров се остави да бъде надбяган по фланга, последва успоредно на голлинията подаване, Петър Патев протегна крак и се опита да избие с шпагат топката, но на практика асистира на Ивайло Лазаров. Останал сам срещу Луков, нападателят на домакините нямаше как да сбърка - 1:1. 
„Дунав“ се огъна и в началото на второто полувреме, когато Мартин Луков трябваше да се намесва след топовен шут на Пеев от фаул и след удар с глава на Христозов. Постепенно отборът изравни играта, а на сцената пак излезе футболист номер 1 на терена Васил Шопов. Халфът изпълни виртуозен фаул от границата на наказателното поле, при който вратарят Иванов не помръдна - 2:1. 
Ситуцията преди свободния удар предизвика и ще предизвиква много дискусии. Шопов изведе брилянтно Клаудио сам срещу вратаря и Мутафчийски, който бе последен в отбраната, го спря с нарушение. По всички изисквания на правилника футболистът на „Витоша“ трябваше да бъде изгонен, но Чинков милостиво му показа само жълт картон.
После играта отново зацикли в безбройни единоборства. „Дунав“ се поприбра, но се размина с гол при няколко мелета, а в последната минута дори можеше да покачи на 3:1. Изведеният сам срещу вратата Мохамед Н`Дайе обаче стреля в тялото на Иванов, Карагарен също не сполучи при добавката.
За играта при такива условия трудно може да се направи генерален коментар. „Дунав“ не се представи равномерно, но всички се бориха до последно. Този характер на отбора говори най-малкото, че момчетата на Малин Орачев ще дадат всичко, за да постигнат главната си цел - да останат в Първа лига. 
„Дунав“: Мартин Луков, Преслав Петров, Мартин Ковачев, Петър Патев, Христо Попадийн, Диян Димов, Красимир Станоев, Юлиан Ненов /Зитуни - 68/, Васил Шопов /Н`Дайе-82/, Бирсент Карагарен, Димитър Георгиев /Клаудио-46/. 
„Витоша“: Михаил Иванов, Румен Гьонов, Кристиан Узунов, Радко Мутафчийски, Петко Цанков, Михаил Петров, Николай Христозов, Даниел Пеев, Лъчезар Котев, Ивайло Лазаров, Григор Долапчиев .