Състезателите на „Юнак“ /Русе/ спечелиха две титли и два бронзови медала на държавното първенство по свободна борба за мъже в Сливен. Сред гостите бяха почетният президент на федерацията по борба Валентин Йорданов и членът на УС Стефан Николов. 
Филип Новачков стана шампион в категория до 65 килограма. На финала той надви молдовеца Дмитрий Маленков, който се бори с трикото на „Миньор“ /Перник/.
Мирослав Киров бе най-добър на 70 килограма. Киров победи в борбата за златото Михаил Георгиев от „Сливен“.
Айлин Кудрет /97 килограма/ и Гюрай Хамдиев /125/ завоюваха бронзови отличия. По пътя към финала Хамдиев загуби схватката си по точки срещу Димитър Кумчев.
„Юнак“ можеше да спечели още медали, но националът Георги Вангелов пропусна първенството заради травма. Джамал Али пък премина в последния момент в отбора на „Армеец ЦСКА“.
„Много съм впечатлен от формата на Филип Новачков. Записа три убедителни победи, бори се спокойно, умно и технично. Мирослав Киров пък заслужава поздравления, защото беше болен, но излезе на тепиха, стисна зъби и се пребори за титлата. И той направи три много силни срещи“, коментира за „Утро“ треньорът в „Юнак“ и президент на клуба Валентин Ангелов.