420 лева - толкова са средствата, които художникът Огнян Балканджиев и актьорът Илия Деведжиев ще дарят на дружеството „Българо-германска помощ за животните“ за обезпаразитяване на бездомни кучета. Средствата са от превърналата се вече в традиция артистична акция в първия ден на настъпването на новата година по китайския календар.
В събота Огнян Балканджиев нарисува десетки жълти кучета - символ на 12-те месеца от 16 февруари 2018-а до 5 февруари 2019-а. Художникът на „Утро“ отново изобрази забавни и умислени физиономийки на многобройни жълти кучета, като импровизираното му ателие на първия етаж в Мол Русе беше пълно непрекъснато в продължение на часове. Докато родителите си избираха картинка, децата се забавляваха също, като рисуваха с флумастри свои жълти кучета, а някои се престрашиха и позволиха по лицата им да бъдат нарисувани весели кучешки муцунки. 
Тази година специален акцент бяха музикалните включвания, които направиха учител и ученик - доскорошният преподавател по тромпет Олег Филипов и един от неговите най-талантливи възпитаници, музикантът от Духовия оркестър Александър Миланов.