Бразилецът Клаудио да Силва, сенегалецът Мохамед Мустафа Н`Дайе и Ивайло Марков подписаха вчера договори с „Дунав“. Те ще подсилят отбора преди настъпващия тежък пролетен полусезон и ще бъдат футболисти на русенския отбор през следващата година и половина.
„Контрактите минаха дори през нотариална заверка“, потвърди пред „Утро“ изпълнителният директор на клуба Ивайло Петков.
Клаудио е третият бразилец при дунавци след Карлос Едуардо и Виктор Сандес. Той е нападател. 
Луис Клаудио Карвальо да Силва, както е пълното му име, е роден на 27 март 1987 година в Санта Мария де Боависта. Възпитаник е на „Палмейрас“. Има мачове за юношеския национален отбор на Бразилия. В Европа е бил футболист на шведския „Хамарби“. Последните му отбори са бразилските „Португеза“ /Сао Пауло/ и „Табоао де Сера“. Клаудио ще носи култовата фланелка с номер 9 на легендарните дунавски голмайстори Никола Йорданов и Никола Христов.  
Мохамед Мустафа Н`Дайе роден на 24 август 1994 година в Дакар. Той си избра екип с номер 27.
Ивайло Марков пристигна в Русе с мениджъра си Кристиян Кунчев. Юношата на „Славия“ е роден на 10 септември 1997 година в София. Кариерата му започва в „Сливнишки герой“. Мачовете му с екипа на този отбор са 23. После преминава в „Локомотив“ /Пловдив/, но пловдивчани го пращат в „Царско село“ /12 мача/. След стаж в „Селото“ локомотивци го връщат в Града на тепетата. С черно-бялата фланелка записва 9 мача. Висок е 181 сантиметра, тежи 70 килограма. Марков е централен защитник и ще носи номер 5.   
„Дунав“ ще играе на 19 февруари в София първия си официален мач като гост на „Витоша“ /Бистрица/. Отборът ще пътува към столицата утре.