С две условни присъди се размина източване на близо 600 000 лева от еврофондове за строежа на Екологическия музей. Делото по случая тръгна преди три години след проверка на ДАНС и веднага се превърна в един от случаите с висок обществен интерес. Очакванията бяха за наказания, които да покажат на евентуални други кандидати да печелят с измама, че подобни опити няма да се разминават със символични санкции.
Доста след старта на процеса стана ясно, че парите са източени покрай дострояването на Екомузея. Поръчката за това бе спечлена от фирма „Тех Нет“, която получи от Европа апетитните 594 115,60 лева. Нейният управител - 35-годишният Галимир Енчев, е един от тримата членове на „Хотел Космополитън“ АД заедно с Красимир Даков и съпругата му Христина. Другата фирма, която е кандидатствала за строежа, преди години също се свързваше с Красимир Даков - това е нашумялата преди години с бизнес апетита си „Крис Груп“, приеменувана по-късно в „Ес Джей Строй“ АД, чийто управител е 43-годишният Иван Павлов.
Според прокуратурата Павлов и Енчев са кандидатствали с фалшиви документи за обществената поръчка на община Русе за пълното завършване на Екомузея, чиято сграда пустееше от години в груб строеж. Търгът е бил спечелен от „Тех Нет“, а нередностите станали ясни едва след пълното изплащане на сумата от Европейския фонд за регионално развитие по оперативна програма „Регионално развитие 2007-2013“. 
Държавното обвинение смята, че Иван Павлов и Галимир Енчев са подали неверни декларации за периода 27 юни 2012 и 25 юли 2014 година за оборотите си за две години назад. Така и двамата бяха изправени на съд, макар, че фирмата на Иван Павлов не е получила европари. Той обаче е направил опит да се облажи с тях чрез попълване на неверни данни в подадените декларации за периода 2009-2011 година. 
Заради това Окръжният съд му наложи 1 година лишаване от свобода с три години изпитателен срок и 2000 лева глоба.
За Галимир Енчев присъдата е 2 години затвор с три години изпитателен срок, но без глоба.
Наказанията могат да се обжалват пред Апелативния съд във Велико Търново.