Величко Донков, 18-годишен ученик от Професионалната гимназия по механотехника и транспорт в Стара Загора, е намерил чанта с пари и документи и ги е върнал, съобщи бТВ.

Младежът живее в дом за деца, лишени от родителска грижа. След училище той работи в голяма търговска верига. Точно там намира чантата с пари и документи. Не се поколебава и веднага я предава на охранител.

Притежателят на чантата се оказва бизнесмен. Забравил я, докато пазарувал в хипермаркета.

"Разбрах от него, че е бил в дом. Много съм впечатлен от момчето. Това, което е направило е похвално. В чантата ми имаше едни неща, които според мен много голям процент от хората, ако бяха видели какво има вътре, биха се замислили дали да я върнат...", разказва собственикът на чантата Иван Енев.

Величко е младеж като всички останали. Когато не е на училище и на работа, обича да се събира с приятели, ритат топка. Има и любим футболист – Меси.

"Това, което е Величко в момента, е благодарение изцяло само на себе си. През цялото време той е разчитал единствено на себе си и на възпитанието, което са му давали в дома за отглеждане на деца, лишени от родителска грижа...", коментира класната му Яница Влаева. Той от петгодишен е в дом "Мария Терезия".

Като всички младежи, и Величко има мечта - от малък иска да стане полицай. Преди да разбере дали ще се сбъдне, пред него стоят други задачи – догодина е абитуриент. Още отсега той събира пари за квартира.

Добрата му постъпка ще бъде запомнена и възнаградена. Собственикът на загубената чанта е предложил работа на младежа. Жест към Величко обмислят и от училището, в което учи, както и от общината.