Волен Чинков ще свири мача на „Дунав“ срещу „Витоша“ /Бистрица/, обявиха вчера от Съдийската комисия към БФС. Авторът на многобройните реферски гафове ще се завърне на терена след кратко замразяване  след двубоя на 18 ноември миналата година между ЦСКА и „Ботев“ /Пловдив/ в София. 
Тогава Чинков подпря „канарчетата“ с измислена дузпа, след която мачът завърши 1:1. „Червените“ веднага поискаха наказание за рефера, а и шефът на Съдийската комисия Петър Петров призна, че не може да се говори за наказателен удар. „Армейците“ подканиха и Петров да подаде оставка, но той естествено отказа. Единственият му коментар бе, че съдията наистина направил грешка и че по тази причина „ще почива за неопределено време“. И както обикновено става у нас, неопределеното време се оказаха само някакви си два-три мача, тъй като през декември първенството на практика беше в пауза. Та ето го Волен Чинков отпочинал и вече с назначение, за жалост на мач с участието на „Дунав“.
Този рефер има стар и голям грях към русенския отбор. През миналия шампионат бе съдия зад вратата на Станислав Антонов в мача срещу „Верея“ в Стара Загора. Тогава арбитърът си затвори очите, когато нападател на „Верея“ спря топката с ръка и вкара гол.
Чинков не го мислете. Той има широк гръб, тъй като работи в „Мото-Пфое“, а директорът на тази компания Атанас Фурнаджиев е вицепрезидент на БФС. Из съдийските среди усилено се говори, че готвят Чинков за международен рефер на мястото на Николай Йорданов.  
Помощници по тъчовете на мача в София ще бъдат Веселин Мишев и Петър Джугански. Съдийски наблюдател е Илонка Джалева.  
Другите мачове от кръга: утре - „Етър“-“Септември“ /София/, „Верея“ /Стара Загора/-ЦСКА, „Черно море“ /Варна/-“Берое“ /Стара Загора/; в неделя - „Локомотив“ /Пловдив/-“Пирин“ /Благоевград/ и „Левски“-“Ботев“ /Пловдив/.