62-годишен пешеходец е повален на бул.“Родина“ от шофьор на опел и е откаран в УМБАЛ „Канев“ с фрактура на главата.
Инцидентът е станал малко преди 7 часа вечерта в сряда. 56-годишен шофьор на „Опел Астра“ се прибирал вкъщи, но около транспортния портал на Русенския университет видял в последния момент пешеходец пред колата заради неосветения участък и валящия дъжд и го блъснал в гръб. От удара мъжът паднал по очи на пътя и си строшил коста на челото. Потърпевшият е настанен в ортопедия, а алкохолната проба на водача се оказала отрицателна.
По този тъй наречен булевард няма тротоари, осветлението е лошо и пешеходците винаги са изложени на риск, коментираха за „Утро“ живеещи в района шофьори, които често използват маршрута на път за работа и обратно. Особено опасна е картината в лошо време през есента и зимата, когато видимостта е силно ограничена, а пешеходците щъкат по улицата, защото няма пешеходни зони.
Ситуацията ще се подобри, когато булевардът с ремонтирана наскоро настилка бъде осветен. Работници на фирма „Ел“ вече монтират паркови и улични осветителни тела с височина 3.5, 6 и 8 метра с LED лампи. 
Ново осветление ще бъде изградено още в кварталите „Чародейка“ и „Родина“ и в центъра, между блоковете и по пешеходните алеи.  За целта от бюджета са отпуснати малко над 130 000 лева.