Малтретирано вкъщи дете със специални образователни потребности, за което майката отива и изважда медицинско освидетелстване и го представя като побой в детската градина - това е последният сигнал, който буквално разтърсва общинските служители, но при който се оказва, че камерите са от изключителна полза.
Случаят е от детска градина „Зора“ и е от съвсем скоро. Експертизата на лекаря е, че по лицето на детето има множество кръвонасядания, което означава жестоки шамари. В същото време директорката на детската градина и набедената учителка твърдят, че детето не е докосвано.
В защита на майката бяха редица институции, сезирани от родителите като органи на закрила, които имат отношение към въпроса. И нямаше никакви други доказателства, които да оневинят учителката. Буквално бяхме на прага да подадем сигнала в прокуратурата, както би трябвало, докато не видяхме записа от камерите, разказва шефката на общинската дирекция „Култура и образование“ Ирена Петрова.
Кадрите показват как детето си тръгва, по личицето му няма никакви следи от насилие, прегръща учителката и лелките, а в двора остава малко да си поиграе със сняг и заедно с майка си тръгват съвсем спокойно, коментира Петрова.