Русенска област ще даде възможно най-сериозното рамо на Борислав Михайлов за нов мандат като президент на Българския футболен съюз. Според сондажи на „Утро“ почти всички, ако не всички 13-те делегати от областта ще гласуват за стария нов шеф. В това число ще е делегатът на ФК „Дунав“ в лицето на президента на клуба д-р Симеон Симеонов. 
Дунавци вече и официално обявиха, че застават до Михайлов. На същата позиция се почти цялата Първа лига и на този фон походът на Любо Пенев срещу легендарния бивш вратар изглежда обречено и безсмислено намерение. Минимален дори елемент на някаква изненада е напълно изключен.
Конгресът на БФС с основна точка избор на президент ще започне утре от 10 часа в софийския хотел „Маринела“.
Борислав Михайлов ръководи реално БФС от началото на 2006 година. Той пое властта от покойния вече Иван Славков. През октомври 2005-а кандидатите бяха трима - соченият за безспорен победител Славков, Михайлов и Валентин Михов. Изненадващо и против предишните си уж твърди изявления Михов си направи отвод. Ходът му бе изтълкуван като подкрепа за Иван Славков и почти сигурната му победа. 
След приключване на гласуването и обявяване на резултатите обаче стана ясно, че Михайлов събира 194 гласа. 133 бяха бюлетините за Иван Славков.
След резултатите Христо Стоичков се произнесе, че това е повратен ден за българския футбол. Той изрази подкрепата си за Михайлов и каза, че всички които са приятели на Боби, ще му помогнат. Години по-късно Стоичков тръгна срещу „приятеля“ си и обяви, че ще се кандидатира за президент. Той обаче, като Михов по-рано, също се отказа и Михайлов продължи да управлява.
А на онзи конгрес през 2005 година беше направена с гласуване важна промяна - един човек да не може да се кандидатира повече от 2 пъти за президент на футболния съюз.
Времето показа, че може и още как.