Заловените през септември миналата година в Павликени ветовски измамници Димитър З. и Петър Г.  няма да се измъкнат условно, реши местният Районен съд. Отделно на безработния Петър са запорирани 14 автомобила. 
На 19 септември престъпниците, съответно на 41 и 43 години, се представили по телефона пред възрастно семейство за разследващ полицай и полицейски служител и заблудили старците, че ще съдействат на внука им да избегне наказателна отговорност след катастрофа с ранен, но трябват 2000 лева. Пенсионерите се хванали на лъжата и хвърлили исканата сума през терасата си, но по-късно се усетили и сигнализирали в полицията. На 25 септември двамата ветовчани са заловени по домовете им и конвоирани до Павликени, където съдът ги остави за постоянно в ареста.
Вчера състав на Районния съд реши за Димитър З. три години затвор, а за Петър година и половина след сключено споразумение между измамниците и прокуратурата. 
В хода на разследването е установено, че 43-годишният Петър, който официално се води безработен и без доходи, е собственик на 14 автомобила - 12 леки и 2 микробуса. С определение на Районния съд в Павликени върху автомобилите е наложен запор, а двамата запазват местата си в затвора в Белене, където са били през последните пет месеца.