Помощник наставникът в „Дунав“ Емил Иванов е на треньорски курс в „Еспаньол“. С него в Барселона са още 8 млади български специалисти, тръгнали да видят с очите си как се работи в голям европейски клуб. Иванов, който се труди за русенския отбор в ресора с кондиционната подготовка на футболистите от представителния тим, се срещна и разговаря със старши треньора на „Еспаньол“ Кике Санчес Флорес и неговия екип.
Флорес е от големите имена в испанския футбол. Бившият играч на „Валенсия“ и на „Реал“ /Мадрид/ с 297 мача и 14 гола в Примера дивизион работи след края на състезателната си кариера като треньор в тези клубове. Бил е също в „Атлетико“ /Мадрид/, „Бенфика“, „Хетафе“, отбори от Обединените арабски емирства. През 2015-2016 година беше мениджър на „Уотфорд“, а след края на ангажимента си в Англия пое тима на „Еспаньол“.
Курсът на Емил Иванов включва гледане на тренировки в „Еспаньол“ на всички възрастови групи - от децата до първия отбор, участие в лекции, разбори по видеоматериали. Бившият футболист на „Дунав“ и българските му колеги гледаха още мачове с участието на възпитаници от школата на „Барселона“. В неделя вечерта пък бяха на трибуните на „Миниестади“, където проследиха двубой на втория отбор на „Барса“. С тях рамо до рамо бе бившият съотборник на Христо Стоичков и капитан на каталунския гранд Хосе-Мария Бакеро.
Кулминацията бе вечерта след мача, когато Иванов и останалите български треньори вечеряха с Христо Стоичков. Както може да се предполага, срещата мина под знака на единствена тема - футбол и пак футбол.   
„Курсът е много полезен. Този обмен на опит е истинска школа. Да се учиш от най-добрите е голяма привилегия. Като млад специалист държа да се развивам, затова и смятам, че това, което видях в „Еспаньол“, е крачка напред. Благодаря на Миглена Николова, която организира летни кампуси в „Барселона“. Изрично искам да благодаря за подкрепата на президента на ФК „Дунав“ д-р Симеон Симеонов „, каза Емил Иванов пред „Утро“.