Най-нетърпеливите почитатели на музикалното изкуство вече могат да си купят билети за 58-ото издание на международния фестивал „Мартенски музикални дни“. Първите продажби ще бъдат направени в електронната система „Ивентим“, където меломаните могат от вчера да правят покупки. 
Следващата седмица, от 20 февруари, ще започне и традиционната продажба на билетите за ММД на касата на Русенската опера. Правим всичко възможно, за да могат да си набавят билети и хората, които не живеят в Русе, а в София или другаде, като направят електронно своите покупки, но обичайният начин на снабдяване с места си остава валиден, каза вчера директорът на фестивала Ива Чавдарова. Тази година продажбите започват малко по-рано, но това едва ли ще попречи идния вторник пред операта да се извият дълги опашки на почитатели на ММД. 
Цените на билетите запазват своите стойности: най-достъпните са по 6-8 лева, средната цена варира между 10-12 и 15 лева, а за някои от събитията в зависимост от местата в залата цената достига до максимума от 20 лева. 
58-ите „Мартенски музикални дни“ започват на 16 март с изпълнение на Софийска филхармония под диригентството на Емил Табаков. В програмата са включени творби на Брамс и Табаков, солисти ще бъдат цигуларят Минчо Минчев и виолончелистът Робърт Коен. 
От 2017 за артистичен консултант на фестивала е привлечен световноизвестният български цигулар Светлин Русев. Него публиката ще чуе на 27 март в програмата „Духът на Франция“ заедно с друг русенски виртуоз - пианиста Евгени Божанов, и във финалния за фестивала концерт на 1 април. Тогава се очаква мощен русенски фурор на възпитаници на легендарното русенско Музикално училище: Фестивалният оркестър под диригентството на Емил Табаков ще изпълни Менделсон и Бетховен със солисти Светлин Русев и Евгени Божанов.