Възрастна жена загина в пожар в дома си в Семерджиево, а дъщеря й оцеля благодарение на смел мъж, който я изнесе на ръце от горящия дом.
92-годишната Мария и 66-годишната Иванка са живеели сами в пристройката на къща в края на селото, която ползвали през зимата заради проблеми с придвижването, а и защото се отоплявала по-лесно. Майката, ослепяла от възрастта, била на легло от няколко месеца. Дъщеря й също имала болести и трудно поддържала къщата и двора и макар че имала три деца, те по думите на съседи живеели отделно.
Часове преди трагедията - според огнеборци около полунощ - коминът в пристройката започнал опасно да нагрява гредата, покрай която се издига към покрива и тя започнала да тлее. Огънят избухнал около 6 часа по-късно и се разпространил за секунди. 
Дъщерята усетила задушаващия дим и отишла в кухнята за вода, но там се спънала, паднала и не успяла да стане. Това й дало шанс да живее, тъй като таванът там бил бетонна плоча. В стаята обаче гредоредът не издържал, покривът рухнал върху майка й и я овъглил.
Съседката Шукрие разказва, че първа пламъците видяла дъщеря й, която отивала на работа рано сутринта. Тя извикала на мъжа си да звъни на тел.112. Пръв на помощ отива друг съсед - 45-годишният  Шази Ахмедов, който влязъл в огъня с риск за живота си.
„7 без 10 сутринта чувам, че от спирката хората викат и се събудих. Погледнах през прозореца - гори там. Отидох, но вратата беше затворена, ритнах я и влязох навътре. Чувам някой да хърка. Влизам отсреща, от дясната страна, но навсякъде беше тъмно. Върнах се, вземах си телефона с фенерчето и отидох. Гледам, Иванка паднала под мивката. Вдигнах я и тръгнах да я изкарам. Тогава дойде и пожарната. Бабата обаче не можах да я извадя, всичко падаше отгоре, не можах да я спася. И да се уплашиш, първо трябва да помогна, те са ми комшии,  не мога да ги оставя хората“, казва Шази Ахмедов. 
Иванка била в съзнание, когато е качена в линейката. 
„Аз какво направих, аз какво направих, само това викаше преди да я вземат за болницата“, разказа баба Шукрие.
На мястото на инцидента бяха изпратени три екипа на пожарната - два от Ветово и един от Русе, които са потушиха огъня.
Пострадалата Иванка бе откарана в УМБАЛ „Медика“ с 5% изгаряне по лицето и двете ръце, където раните й бяха обработени. Опасност за живота й няма.