Кандидатът за президент на БФС Любослав Пенев имаше предизборна среща в Русе, на която присъстваха само двама представители на клубове с право на глас. Бившият футболист на ЦСКА, „Валенсия“, „Атлетико“ /Мадрид/ и „Селта“ повтори на сбирката в хотел „Рига“ тезата си, че 13-годишното управление на Борислав Михайлов води българския футбол към упадък и че възраждането на този спорт минава през решителни реформи. Пенев изтъкна, че президентите на клубове нямат място в Изпълкома и че работата в шковите трябва да бъде поставена на първо място.
Той се опълчи още срещу „лобизма“ и призова за „коренна модернизация“.
По всичко личи, че шансовете му да се пребори срещу Борислав Михайлов са обречени на провал. Един по един водещите клубове застанаха зад кандидатурата на Михайлов, а в общия хор се включи и държавата чрез министъра на спорта Красен Кралев. 
Пенев просто ще изхарчи едни пари и ще изприказва верни по принцип думи до конгреса, на който опонентът му ще триумфира с поне 90 процента от гласовете. 
Мачът е нагласен и е чудно дали бившият голмайстор осъзнава какво всъщност става покрай опитите му да се бори с вятърни мелници.