Футболистите на „Дунав“ победиха „Лудогорец 2“ с 4:3 в последната си контрола преди подновяване на първенството в Първа лига. Мачът в събота се игра на един от терените в разградската база „Гнездо на орли“. 
„Дунав“ поведе с гол на Мартин Ковачев. Централният защитник се пласира най-добре при изпълнението на корнер и с глава прати топката зад гърба на вратаря Васил Симеонов. Лудогорци изравниха от дузпа, изпълнена от младежкия национал Томас Цвятков, а русенци отново дръпнаха напред с гол на Красимир Станоев. Той бе точен от наказателен удар, свирен за фаул срещу Юлиан Ненов, който нахлу на скорост и бе спрян с фаул в наказателното поле. Васко Шопов направи 3:1 с удар на границата на пеналта. При изстрела му топката рикошира и изненада вратаря. Малко преди края на полувремето разградчани намалиха на 2:3 с автогол на Бирсент Карагарен, който бе хванат в крачка и топката се търкулна в мрежата. 
„Щом Бирсент види врата, няма прошка - вкарва“, шегуваха се съотборниците му.
След почивката „Дунав“ дръпна до 4:2 чрез Юлиан Ненов, засякъл топката от позиция на втора греда. Мартин Милков фиксира крайния резултат. Той се възползва от грешка на влезлия като резерва към края на мача едва 16-годишният вратар Цветелин Енчев. Цветелин се попритесни при излизането и изчистването на една топка и нападателят на „Лудогорец 2“ направи по-почетна загубата на своя отбор. Другият вратар - Станислав Антонов, не участва в контролата, тъй като пази в предишната проверка.  
Дебют за „Дунав“ направи дошлият на проби бразилец Клаудио. Той е на 29 години и е нападател. Клаудио пристигна на стадиона буквално преди началото на мача и въпреки че изглеждаше изморен от пътуването, започна като титуляр. Той ще тренира с отбора няколко дни, след което ще се решава дали да остане. Ако подпише договор, ще е третият бразилец в русенския тим до Карлос Едуардо и Виктор Сандес. 
Първият официален мач за „Дунав“ ще е на 19 февруари, когато отборът ще гостува на „Витоша“ /Бистрица/. 
„Дунав“: Мартин Луков, Христо Попадийн, Мартин Ковачев, Преслав Петров, Петър Патев, Диян Димов, Юлиан Ненов, Красимир Станоев, Васил Шопов, Бирсент Карагарен /Цветелин Енчев, Михаил Милчев, Олексий Ларин, Насим Зитуни, Виктор Сандес, Димитър Георгиев/.
„Лудогорец 2“: Васил Симеонов, Преслав Петров, Венцислав Керчев, Лъчезар Ковачев, Сердар Юсуфов, Олег Димитров, Ерол Дост, Доминик Янков, Светослав Ковачев, Томас Цвятков, Цветослав Петров /Дамян Дамянов, Андриан Димитров, Кристиян Китов, Тихомир Димитров, Иван Великов, Мартин Милков/.