17-годишният Даниел Г., който преби заедно с още двама младежи 16-годишно момче пред Мол Русе, остава в ареста, реши вчера Районният съд. Прокуратура поиска постоянно задържане под стража на ученика от Професионалната гимназия по електротехника, тъй като той е бил най-агресивният участник и деянието е извършено с изключителен цинизъм, дързост и жестокост. Случаят стана известен, след като клип от боя беше разпространен от телевизия ТВН.
Тийнейджърът е обвинен, че в съучастие със Симеон Н. и Валентин М. са нанесли жесток побой на 16-годишния Денислав Н. Прокурор Радослав Батанов заяви, че Даниел вече има наказание от Комисията за противообществени прояви на непълнолетни за друго престъпление, извършено през 2016 г., и поиска да бъде оставен за постоянно в ареста.
Не беше прието настояването на служебния защитник младежът да бъде освободен, тъй като в случая той е бил под въздействието на емоции и не може да се твърди, че има изградени престъпни навици, освен това ходи на училище, признал е вината си, има и постоянен адрес. Бащата на Даниел - Георги Георгиев, пък обясни, че преди побоя е имало словесно пререкание между Денислав и останалите момчета, а преди година Денислав заедно с още двама младежи на свой ред е пребил Даниел и синът му е бил седмица със счупен нос. 
Пред съда ученикът се призна за виновен и заяви, че съжалява. „Не съм се замислял какво можеше да стане, ако беше паднал на главата си. Не искам да напускам училище заради една глупост, която няма да се повтори в бъдеще. Ще съм ви благодарен, ако ме освободите“, каза Даниел.
Съдия Великов направи анализ на оригиналния запис на побоя, който е изгледал изцяло. Стана ясно, че петима са се нахвърлили върху бития Денислав, а когато е бил на земята, са го наричали „боклук“ и са плюли върху него. Определението му бе, че младежът е „бит като животно“, а поведението на биячите е било като на „глутница“. Според него начинът, по който е извършено престъплението, характеризира извършителя като високо агресивна личност, склонна да разрешава реални или хипотетични проблеми по този начин. 
Решението може да се обжалва в тридневен срок в Окръжния съд.