Старши треньорът на „Дунав“ Малин Орачев представи вчера новите попълнения - Мартин Ковачев, Насим Зитуни, Виктор Сандис и Христо Лемперов. Ковачев и Лемперов парафариха по-рано своите договори, с контракти вече са и алжирецът Зитуни и бразилецът Сандис. Чужденците баха одобрени след проби на лагера в Турция.
„Радвам се, че тези футболисти са при нас. Надявам се, че ще помогнат на отбора през пролетния сезон и че ще повишат класата му“, каза Орачев.
Той добави, че продължава да се търси нападател, като изрази надежда, че такъв тип играч ще пристигне през следващата седмица.
„Нуждаем се не просто от човек в атака, а от качествен футболист на тази позиция. Затова и няма да бързаме“, заяви Орачев.
Мартин Ковачев и Христо Лемперов са добре познати на русенската публика.
36-годишният централен защитник Ковачев  идва от македонския „Пелистер“ /Битоля/.
Лемперов ще навърши 30 години на 22 април. Последният му отбор е „Поморие“, където игра по-рано и под ръководството на Орачев.
Алжирецът Насим Зитуни е на 23 години. Той е офанзивен халф. Не е играл доста заради контузия, иначе е бил футболист на третодивизионен френски отбор. Договорът на алжиреца с „Дунав“ е за 2.5 години.
Бразилецът Карлос Сандис също идва от отбор в трета дивизия на своята страна. Сандис е на 25 години и е полузащитник с офанзивни функции. Обвързването му с „Дунав“ е за година и половина. 
„Дали ще се справим в първенството? Зависи от много фактори. В Турция играхме контроли срещу сериозни съперници и се вижда израстване. Надявам се, че с пълна мобилизация ще изпълним поставените задачи. Много е важно и кой ще издържи психически“, каза Орачев.
А задачата пред отбора е ясна - добръл пролетен полусезон и оставане в Първа лига.
Последната контрола на „Дунав“ ще се играе утре от 13 часа в Разград срещу втория отбор на „Лудогорец“.