Русенският драматичен театър „Сава Огнянов“ за поредна година може да се поздрави с номинация за престижната награда „Икар“. Актьорът Явор Бахаров е предложен за приза в раздела „Поддържаща мъжка роля“. Номинацията е за ролята на Микеле в русенския спектакъл „Редки тъпанари“ - криминалната комедия по филма на Марио Моничели „Неизвестни извършители“ в сценичния вариант на Теди Москов и Симон Шварц. 
Явор Бахаров се състезава за „Икар“ с Боян Арсов /Клариче в „Кралят Елен“ на театър „Азарян“ в Националния дворец на културата/ и със Сава Драгунчев в ролята на Самоквасов в „Чаровно лято с неизбежните му там неприятности (Чудаци)“ от Максим Горки на режисьора Красимир Спасов в Народния театър „Иван Вазов“. 
Радвам се, че отново сме в списъка с номинациите, каза директорът на русенския театър Орлин Дяков. Той  припомни, че миналата година русенският спектакъл „Жулиета“ получи приза в категорията „Майсторско техническо осъществяване“. 
Церемонията по награждаването ще се състои на 27 март, Международния ден на театъра, в Народния театър „Иван Вазов“. Тогава обичаният актьор-емблема Васил Михайлов ще получи „Икар“ за изключителен принос към българския театър, а Иван Иванов ще бъде отличен с „Икар“ за чест и достойнство“.