Дело за смъртоносна трудова злополука завърши с три условни присъди.
На 23 март 2015 година 38-годишният Д.П. загина на място в хале на склад за метали на територията на бившия КТМ, след като бе прегазен от огромна 40-тонна специализирана машина за превоз на контейнери и други тежки товари „Калмар“.
Инцидентът станал малко преди 17 часа. Калмарът бил натоварен с 20 тона метални рола, които 55-годишният В.Г. трябвало да премести. Задачата на Д.П. била да насочва водача, тъй като видимостта му от седалката била силно ограничена. В един момент В.Г. изгубил от колегата си поглед, спрял калмара и като слязъл, го видял под колелетата.
За причинената смърт водачът на калмара В.Г. бе наказан от Окръжния съд с 1 година затвор условно с три години изпитателен срок. Същото наказание получи и управителят на склада Х.М. за неосигуряване безопасност на труда на работниците. Присъдата за инспектора по здравословни и безопасни условия на труд А.С. е две години условно с пет години изпитателен срок, тъй като транспортните трасета в халето не били маркирани, което е попречило на водача на калмара да гледа пътя.
Наказанията могат да се обжалват пред Апелативния съд във Велико Търново в 15-дневен срок.