Шуменският съдия Веселин Гацев ще ръководи днешната контрола в Разград между отборите на „Дунав“ и „Несебър“. Помощници на Гацев ще са Ясен Яворов и Николай Тодоров. Предпоследната проверка на русенския отбор преди старта на сезона ще започне в 14.30 часа. На 19 февруари селекцията на старши треньора Малин Орачев ще гостува на „Витоша“ /Бистрица/ в първия двубой от пролетния етап на първенството в елитната лига.
Алжирецът Насим Дзитуни и бразилецът Карлос Санчис взеха участие в следобедната тренировка. Тя започна със занимание на един от новите изкуствени терени на базата в „Здравец“. Дзитуни не впечатлява с особен ръст, но според капацитети е достатъчно техничен за човек, който трябва да гради атаките.
„Ще им трябва още време, но мисля, че са добри футболисти. Надявам се, че ще подпишат договори“, каза Орачев за „Утро“ по адрес на чужденците.
Дзитуни и Санчис излезли като титуляри в последната контрола на лагера в Анталия срещу „Шинник“, тъй като треньорът искал да види дали ще разгърнат очакваните повече конструктивни идеи. 
Малин Орачев призна, че отборът се нуждае от нападател, който може да материализира в голове усилията на тима. Според него сенегалецът Мохамед Мустафа Н`Дайе, който взе участие в контролите, е перспективен състезател. 
„Здраво момче е, бори се, пресира. При това е само на 23 години. И той има да наваксва в подготовката. На практика не е играл редовно в последно време“, обясни Орачев.
Както писа „Утро“, сенегалецът изчаква в Турция виза за България. 
Наставникът обясни колебанията в играта по време на проверките в Турция с наситената програма.
„Всеки ден, включително и когато имахме контроли, тренирахме двуразово. Нямаше как в един момент умората да не надделее. Момчетата обаче се постараха и мисля, че издържаха“, заяви Орачев.
Той допълни, че с изключение на бразилеца Карлос Едуардо, който се възстановява след операция на ходилото в родината си, няма здравословни пробеми с други футболисти.