Поредният клип с детско насилие бе подет като мръсна пяна от интернет и естествено предизвика както буря от коментари на дежурните специалисти по всичко в Мрежата, така и реакции на институциите. Този път обаче подхвърленото видео може да се окаже добре обмислена и старателно режисирана провокация - за да се видят реакциите на обществото и те да се превърнат в  забавление за разпуснати в грипна ваканция скучаещи самодейни актьори. Възможно е, разбира се, всичко да е автентично и да е още едно ужасяващо доказателство, че метастазите на насилието все повече обхващат отношенията между хората. 
18-секундният клип показва как три момчета пребиват жестоко свой връстник около Мол Русе с удари в стил Джеки Чан и други майстори на бойните изкуства. Действието се разиграва по тъмно, пред камерата се раздават юмруци и ритници, част от тях - с отскок. Всичко това е гарнирано обилно с тежки обиди, вулгарни псувни и стенания на жертвата. Твърди се, че кадрите са от миналата седмица.
Точно анализът на кадрите обаче навява съмнения, че е възможно боят да е театрален - като познатите от телевизията прословути фалшиви схватки в американския кеч. Вода в тази мелница налива и фактът, че пуснатото в Ю Тюб видео е пратено на местната телевизия ТВН от анонимен профил, а след като медията си е свършила работата и вчера започна шествието му из интернет, внезапно изчезна от сайта за видеосподеляне.
При нас не е постъпвала жалба нито от потърпевшия, нито от близките му. Започваме проверка по случая за изясняване на фактите и обстоятелствата, каза вчера за „Утро“ директорът на Областната дирекция на МВР ст.комисар Теодор Атанасов. Разследването още има за цел да установи дали побоят е истински, или е инсценировка.
Районна прокуратура също се самосезира и възложи проверка на ОДМВР за престъпление от общ характер. Освен това прокуратурата помоли евентуалните очевидци и гражданите, които разполагат с информация за участниците в побоя, да помогнат на разследването.