Бракониерът, който в средата на януари бе заловен в землището на Николово да дебне дивеч с незаконна карабина, е предаден на съд от Районна прокуратура. Обвинителният акт срещу 29-годишния Цветомир Ц. за държане на огнестрелно оръжие и 5 патрона за него без необходимото разрешително е внесен в Районния съд и се очаква насрочване на делото.
На 14 януари вечерта в землището на Николово горски стражари от държавното лесничейство „Дунав“ забелязали по време на обход джип с мощни светлини и включен допълнителен т.нар. боен фар да се движи по черен път в района на лесопарка Липник. Горските тръгнали след автомобила с изгасени фарове и когато джипът осветил дивеч, излезли от колата с извадено служебно оръжие и се легитимирали. На шофьорското място в джипа седял И.И., който държал в ръцете си допълнителния фар, а до него бил Цветомир с карабината в ръце. Като видял горските, той пуснал оръжието между двете седалки.
На помощ бил повикан екип от Второ РПУ. По време на проверката било установено, че Цветомир не притежава необходимите документи за карабината, марка „Щайер Манлихер“, модел „М 95“ и 5 броя патрони за нея, както и разрешително за ловуване. След това бракониерът бил предаден на прокуратурата.