Отборът на „Дунав“ се завърна от лагера в Анталия. Изпълнителният директор на клуба Ивайло Петков бе близо до отбора от първата до последната тренировка. За читателите на „Утро“ ще е интересно да узнаят мнението на  човека, който има 64 мача с националната фланелка.

- Г-н Петков, какви са вашите впечатления от работата на футболистите в Турция?
- Първо, условията бяха перфектни. Видях професионално отношение към подготовката от всички момчета. Контролите бяха много полезни, защото бяха срещу доста силни отбори. Струва ми се, че се вижда израстване на тима като игрови облик. Топката не се рита напред, а има стремеж за нейното по-трайно владеене и за налагане но по-комбинативен стил. Намирам, че футболистите са по-уверени от мач на мач. И това е така, защото след работата им в тренировките виждат, че нещата се получават и в проверките. За мене, без да налагам мнение, „Дунав“ е готов дотук на 80 процента за първите официални мачове.
- Всички се интересуват какво ще стане с дошлите на проби футболисти.
- Бразилецът Виктор Санчис и алжирецът Насим Дзитуни ще продължат да се готвят с отбора и тук. Сенегалецът Мохамед Мустафа Н`Дайе остана в хотела в Анталия, защото няма виза за България. Правим всичко възможно да пристигне по-скоро, за да участва в подготовката и последните контроли. Другият сенегалец, който представляваше интерес за нас, подписа със сръбски отбор. Продължаваме да търсим играч в атаката. У нас трудно може да се намери такъв човек, затова сме се обърнали към чужбина. Ангажирането на офанзивен и то класен футболист по принцип е трудна работа, тъй като нападателите винаги се котират по-високо въобще. 
- Има ли хора, които ще напуснат отбора?
- Не.
- Как върви възстановяването на Бирсент Карагарен?
- Умишлено не бързахме с неговото включване в игра. Той взе участие за малко в последната контрола. Личното ми мнение е, че му липсва мачова практика, но пък като всички други момчета направи сериозна подготовка.
- Кои от юношите играха в контролите?
- Само вратарят Цветелин Енчев взе участие за малко в един от мачовете.
- Какво стои пред отбора до мача от Първа лига срещу „Витоша“ /Бистрица/ в София?
- Утре ще играем в Разград с отбора на „Несебър“. Последната ни проверка тази събота ще е пак в Разград с втория отбор на „Лудогорец“.