„Дунав“ завърши 0:0 с втородивизионния руски „Шинник“ /Ярославл/ в последната си контрола на лагера в Анталия. Така турското подготвително турне приключи с две загуби от по 0:1 срещу „Санкт Пьолтен“ и „Кайсар“, победа срещу „Черноморец“ /Одеса/ с 3:1, нулеви ремита срещу „Криля Советов“ и „Шинник“. 
Русенският отбор тръгна вчера рано сутринта за България. След завръщането си у нас тимът ще изиграе още две проверки - на 7 февруари срещу „Несебър“ и на 10 февруари срещу дублиращия тим на „Лудогорец“ в Разград. Първият официален мач от първенствното на елитната лига ще е на 19 февруари. Тогава отборът ще гостува в София на „Витоша“ /Бистрица/.
„Дунав“ бе по-активният тим срещу „Шинник“ и държеше повече топката. Отборът видимо показа израстване в сравнение с първата контрола срещу „Санкт Пьолтен“, когато не можеше да върже повече от два паса и само риташе топката безцелно. Сега тимът бе по-комбинативен, добре преливаше от линия в линия, създаде и няколко изгодни голови ситуации. Най-добрата от тях възникна пред дошлия на проби сенегалски нападател Мохамад Мустафа Н`Дайе, който се озова съвсем сам срещу вратаря, но не успя да го преодолее. 
Реализирането на голове като че се очертава да е особен и голям проблем в играта на „Дунав“. Просто няма кой да материализира усилията на отбора в градивен план. Хубавото поне е, че тимът стои по-стабилно в защита и не допусна попадение във втори пореден мач.
Двубоят ще се запомни и с един любопитен момент. Руснаците, които играха доста твърдо и на ръба на грубостта, останаха в 59-а минута с човек по-малко, тъй като Лях получи червен картон. Той влезе като смяна и бе изиграл едва 10 минути. По договорка обаче между двамата треньори Лях бе заменен с друг футболист - Нарилков. 
Как се представиха новите футболисти?
Мартин Ковачев бе истински стълб в отбраната. Неговият опит ще е безценен в тежките мачове през пролетта. 
И пак за сенегалеца, който впечатли главно с физиката си. Много здраво момче, Н Дайе се движеше по целия фронт на атаката, но не бе ефективен пред вратата. От него не може да се иска повече засега след тренировки от едва няколко дни. Според добре осведомен източник той по-скоре ще остане, отколкото да бъде освободен. 
Вероятно, за да види в пълна степен какво могат, старши треньорът Малин Орачев остави в игра през цялото време алжиреца с френски паспорт Насим Дзитуни и бразилеца Виктор Санчис. Двамата се стараха доста. Имат качества, но Орачев ще преценява дали класата им ще помогне на отбора в тжката битка за оставане в Първа лига. 
Като цяло всички момчета проведоха много сериозна лагерна подготовка. А какви са резултатите от нея, ще се види на първо време при визитата на „Витоша“ /Бистрица/.