Депутатите от Европейския парламент Андрей Новаков и Емил Радев, придружени от русенските депутати Пламен Нунев, Светлана Ангелова и Андриан Райков, посетиха локомотивния завод на „Експрес Сервиз“, който според БДЖ не съществува. Такова иронично съобщение публикува на Фейсбук страницата си русенската фирма, визирайки арогантното изявление на шефа на държавните железници Владимир Владимиров. След скандалните разкрития на Нова тв, че машини се „ремонтират“ само по документи в новосъздадена частна фирма, Владимиров без да му мигне окото обясни, че нямал друг избор, тъй като „в България няма заводи, които да извършват ремонт на локомотиви“.
„Много добре знаят за съществуването на завода в Русе, за техническите ни възможности и съоръженост. Доказваме се постоянно в работата си и в обслужването на същите локомотиви, но за частни клиенти. Ние също кандидатствахме за обслужването на локомотивите на „БДЖ Товарни превози“, но бяхме отстранени от процедурата, за да се разчисти пътят за схемата, която най-накрая бе разкрита“, коментират от русенската фирма.
При посещението си в „Експрес Сервиз“, представителите на страната ни в Европейския парламент и русенските депутати са се запознали с производствената програма на фирмата, разгледали са новите локомотиви, изработени за столичното метро, както и ремонтните цехове на завода. Евродепутатът Андрей Новаков използвал случая, за да тества новия ни модел ES1000.
„Запознахме подробно депутатите с проблемите пред завода и спецификата на бизнеса ремонт на локомотиви в България. Особено впечатление им направиха акумулаторните ни локомотиви и модерната база за ремонт“, разказаха от „Експрес Сервиз“.