Една вълнуваща година от началото на Линди Хоп Русе отпразнуваха поклонниците на суинг танците от 30-те години на миналия век. Те се събраха в бирарията „Роджърс“, за да отпразнуват първата си годишнина с приятели, партньори, колеги и последователи. Музикален поздрав им поднесоха русенски музиканти - китаристката Мария Атанасова, перкусионистът Юлиан Данчев, саксофонистът Данаил Ненков, тромпетистът Александър Миланов, вокалистката София Петрова. 
Да поздравят своите приятели и тяхната вдъхновителка Радина Костадинова, ръководител и инструктор в Линди Хоп Русе, и нейния партньор и също инструктор Станислав Христов, дойдоха и адепти на суинга в линди хоп варианта му от столицата на Румъния Букурещ, както и представители на Линди хоп клуба в Пловдив. 
Радина получи специална тематична торта и огромна тонколона с устройство за музика на открито. След първоначалното радостно смайване русенката обяви под аплодисментите на партито: „Започваме да играем на открито - пред Доходното, пред Операта, в парка...“.