Възможно най-доброто от колекцията романтични киношедьоври могат да видят русенци по време на арт салона „Любов и вино“ през този месец. Става дума за класически образци от онези, които не омръзват, колкото и пъти човек да ги е гледал - като прекрасната човешка приказка „Мостовете на Медисън“ на Клинт Истууд с неподражаемата Мерил Стрийп. Светло меланхоличната история ще бъде прожектирана първа от трите филма, с които тази година ще гостува кинолекторията „Любовта е лудост“ с обаятелния лектор режисьора Коста Биков. „Мостовете на Медисън“ ще бъде прожектиран на 16 февруари, петък, от 18 ч в зала „Европа“ в Доходното здание. 
На следващия ден, 17 февруари, от 11 ч артсалонът и кинолекторията прави поклон към 90-годишнината на един от емблематичните съвременни български кинотворци: Рангел Вълчанов. Публиката ще има удоволствието да види неговата лента „Немирната птица любов“ с Тодор Колев, Георги Пенков, Ицхак Финци и други родни актьори. В неделя по същото време - от 11 ч, Коста Биков ще представи още един шедьовър: „Вчера, днес и утре“ на италианския гений Виторио де Сика, в главните роли със София Лорен и Марчело Мастрояни. Само тези три имена изчерпват необходимостта да се добавя каквото и да било към анонса. 
Четвъртият арт салон „Любов и вино“, който организират общината и общинското предприятие „Русе арт“, предлага още една киноколекция със съвременно испанско кино. Тя ще предшества кинолекторията и започва още на 6 февруари, вторник, в 18 ч с комедията „Честити 140“ на режисьора Грасия Керехета за 40-годишната Елия, която на рождения си ден печели от лотарията 140 милиона евро. На 7 февруари в 18 ч е прожекцията на документалната лента на Алфредо Наваро „Солени мечти“, разказваща 4 човешки истории за нелекия път към мечтите. Третият испански филм е „Не всичко е да бдиш“ на Ермес Параюельо - филм за обичта и старостта, за безсънните нощи и страха от самотата, смъртта, раздялата с любимите. Той ще бъде прожектиран на 13 февруари от 18 ч. 
Всички прожекции са в зала „Европа“ на Доходното здание и са с вход свободен.