София ще бъде домакин днес и утре на 53-ия национален шампионат по лека атлетика за мъже и жени. След много доброто представяне на юношите и девойките състезателите от русенските клубове отново се очертават като фаворити за медали в някои от най-атрактивните дисциплини. 
Най-зрелищен се очертава спринтът на 60 метра. Фаворити за златото тук са Денис Димитров и юношата Веселин Живков, който прави много силен сезон дотук. „Локо“ /Русе/ ще участва с по-опитните Огнян Банялиев и Иван Булкин, но и с възпитаника на Атанаска Димитрова Ивайло Велев. Преди седмица Велев стана вицешампион при юношите със 7, 02, така че ще бъде любопитно да се види дали ще слезе под 7 секунди. 
Титлата на 400 метра вероятно ще бъде спечелена от Живко Стоянов. Лекоатлетът на СКЛА „Дунав“ едва ли ще допусне някаква изненада, въпросът е дали ще запише постижение под 49 секунди. Другата питанка е дали преминалият в „Локо“ Борислав Тонев ще има сили да се вреди сред медалистите.
Спринтът на 60 метра вероятно ще мине под диктата на Карин Околие, която спря хронометрите на скорошно състезание във Виена срещу 7, 60. Една от конкурентките за отличие е състезателката на „Локомотив“ Радостина Стоянова.  
Много интересна ще е и борбата при копиехвъргачките. През миналата година състезателката на СКЛА „Дунав“ Михаела Петкова подобри чувствително резултатите си и се наложи категорично като шампионка при девойките. Предизвикателството сега пред възпитичката на треньора Борислав Иванов ще са по-опитните Рената Петкова и Ана Чиприянова.
Медали за Русе може би ще дочакаме и в други дисциплини.
До вчера заявките за участие в първенството бяха 598.