Да приемеш като кауза и мисия това да правиш добрини всеки ден за някого, но без да очакваш нищо в замяна. Да го правиш, защото имаш огромно човешко сърце, воден от милосърдие и състрадание, в опит да помогнеш на някого, дори и на непознат. Това изпълва с удовлетворение една фина дама със силен характер и добро сърце, горда майка и невероятен професионалист - собственичката на верига фризьорски центрове в Русе Нина Йорданова.
Преди три седмици тя стартира 
благотворителна инициатива за онкоболни жени, каквато до сега не е правена в Русе. 
С нея Нина подарява три посещения във фризьорски салон с една карта - два пъти дамите ще могат да се подстрижат и боядисат, един път ще може да оформят перуката си. В момента в Комплексния онкологичен център са регистрирани над 12 000 болни от рак жени в региона, а около 800 годишно минават курсове по химиотерапия. На първо време са подготвени 1000 карти за една година, но ако свършват, има готовност да бъдат изготвени още. Те се раздават в Онкото от управителя Камен Кожухаров на пациентките на химиотерапия.
Разтърсена от историите, мъката, болката и проблемите на жени, преминаващи през битката с рака, Нина решава да помогне и да работи за каузата за тези дами. С този благороден жест тя иска да върне самочувствието им. 
Всеки един от нас е с някаква мисия на този свят. Хората трябва да осъзнаем, че сме пратени тук, за да направим нещо. И аз това го осъзнах! Мисля, че 
ние трябва сами да направим нещо добро за другите.
Убедена съм, че всеки един фризьор, търговец, продавач, всеки един може да направи за някого добрина. Помислих си, че с една такава кампания ще направя нещо добро за някого. Така си мисля, че е редно. Просто така ми идва отвътре. Направих го за тези мили душички, защото ти виждаш една добрина в очите им, споделя Нина. 
Когато онкоболни жени идват във фризьорския салон, преминали през химиотерапия и изживели кошмара на коварната болест, Нина ги вижда като преродени.
Те идват с други лица и други очи. Това са други хора, защото когато преминеш през този ад, осъзнаваш, че животът не е това, което е било преди. Осъзнаваш, че животът е прекрасен, казва фризьорката. 
Самата тя, чувайки всяка една история на жена с онкологично заболяване, също 
преживява мъката и болката им и осъзнава, че Господ е много милостив към много от нас. 
Известната русенска фризьорка смята, че неизбежно в живота си всеки прави грешки, които обаче трябва да се поправят. Тя е категорична, че това е възможно, като правим добро. 
Именно всички истории, които й разказват хората, с които работи, истински я впечатляват. Излизайки от салона миналата година благодарна онкоболна жена казва на Нина, че разкрасителните процедури са й дали сила да продължи да живее. Това вдъхновява известната фризьорка и й дава куража, че трябва да направи нещо за онкоболните жени и като човек, и като институцията - верига фризьорски центрове Нина Йорданова. 
Идеята как точно да организира благотворителната акция се ражда още през лятото 
след участието й в предаване за БНТ 2 за онкоболна жена, чиято история силно я впечатлява. 
Когато се запознахме, тя разказа как е минала през един много труден път и в продължение на години се е борила с коварната болест. Преминала е през много препятствия, докато се е борила с рака. Имала е страхотна дълга руса коса, но когато е трябвало да премине през всички химиотерапии, е трябвало тотално да премахне косата си. Това е страхотен шок за една жена и те изпадат в депресии, казва Нина. И решава да поеме тази отговорност да се грижи за прическите на 1000 онкоболни жени. 
Първоначално обявява благородната акция във Фейсбук, а впоследствие от телевизията се свързват с Нина и й предлагат да го реализира съвместно с Онкото. Тя веднага откликва на идеята, като инициативата е подета и от мениджъра на Канев център Петя Ангелова, която пък предоставя на онкоболните дами, минали през фризьорския салон, безплатни покани за концерти или театрални постановки. 
Напълно съм сигурна, че мога да се справя с тази отговорност - цяла година да подстригвам, боядисвам и да оформям перуките на онкоболни жени. 
С техните болки, страдания, радости те са добре дошли в нашите салони. 
Зад гърба ми са момичетата, с които работя. Абсолютно по всяко време ще ги посрещнем и изпратим, категорична е Нина. 
Това се случва в салона й в блок „Вида“ на улица „Плиска“. Там има отделено специално помещение, в което светлината е по-различна, за да може дамите да се чувстват абсолютно защитени от фактите и от погледите на останалите хора. С грижите за тях изцяло ще се занимава Нина, като за целта тя има намерение да се срещне с психолог от Онкото, за да й даде напътствия как да се държи, как да разговаря с тези жени, защото понякога те са по-раздразнителни, по-чувствителни. Но Нина напълно ги разбира и често й се случва да седнат на фризьорския стол и да започнат да плачат, тъй като терапиите, които им се вливат, оказват влияние върху нервната система. 
Акцията официално беше обявена преди три седмици, като има вече няколко дами, които са посетили салона.
Нина се надява на много по-голям интерес и очаква с нетърпение дамите, но от друга страна установява, че жените ги е страх 
и не им е до това в такъв момент. 
Нина се е подготвила, като е ходила на специално обучение, а при боядисването ще работи с веган боя на италианска фирма, която е специализирана за онкоболни жени. Боята е на растителна основа, при която амонякът е заменен с алое. Опаковката също е по-специална, направена от екоматериали, за да не се получават алергии. 
Освен поканите за спектакли, дамите, преминали през салона на бл. „Вида“, ще получат и пакети със специална козметика, подхранваща косата, които са подарък от фирмата, а от верига фризьорски центрове Нина Йорданова също са подготвили малки подаръчета за всяка една от болните жени. 
Те обаче не могат да наберат тази смелост и кураж да дойдат при нас, защото изпадат в едно депресивно състояние. Аз напълно ги разбирам, срещам се с една част от тях и разговаряме. Те много често казват, че не им е до фризьор и аз им влизам в положение, споделя Нина. 
Чаровната Нина е една от най-опитните във фризьорския бранш в Русе и изключително много си харесва професията.
Още като дете тя знае каква ще е професията й
и като типичен представител на зодия овен никой не може да я разубеди. 25 години вече Нина удовлетворява капризите на взискателни дами, а зад гърба й е един сплотен екип, на който тя изцяло може да разчита. Ние сме като едно семейство, имали сме много трудни и много приятни моменти, казва фризьорката. 
В четирите й салона работят доказани професионалисти, които са преминали през нейните семинари и обучения и са усвоили тънкостите на колористиката, както и на дамското и мъжкото подстригване. Именно екипът на центъра е причината за големите успехи на Нина и, както самата тя споделя, дължи всичко на тях. По тази причина за нея е задължително непрекъснато да се обогатява, да ходи на обучения, за да поддържа и вдига нивото на своите салони.